top of page
_DSC7488 kopie 2.jpg

Over

Mijn naam is Mieke van den Heuvel – Wink.

Vanuit Zuid-Holland zijn we 23 jaar geleden naar het Hoge Noorden verhuisd.

Net als veel van mijn cursisten moest ook ik wennen aan een nieuwe omgeving en wilden we inburgeren in een nieuwe plaats. Er bestaat zelfs ook een boekje over inburgeren in Groningen! We hebben er nooit spijt van gehad. Ik kan gerust zeggen: Er gaat niets boven Groningen ;-).

In de buurt van Rotterdam heb ik 16 jaar met heel veel plezier gewerkt in het speciaal onderwijs. Door de verhuizing naar Groningen en de komst van onze kinderen is er een natuurlijk overstap geweest naar redactioneel werk voor materialen voor het basisonderwijs. Maar lesgeven…. dat bleef trekken!

Sinds 2009 geef ik met heel veel plezier Nederlands aan volwassen cursisten in Groningen en omstreken. De afgelopen jaren heb ik op diverse niveaus inburgeraars, expats en studenten de beginselen van het Nederlands mogen leren.

Naast mijn werk als docent NT2 ben ik ook werkzaam op het gebied van geletterdheid. Voor Stichting Lezen & Schrijven verzorg ik regelmatig trainingen voor vrijwilligers verbonden aan Taalhuizen in de regio.

Het is zo leuk om na een les mensen vol motivatie te zien vertrekken. Hoe mooi is het om je werk zodanig vorm te geven, dat je met blije mensen kunt werken!

bottom of page